FAQ  
    
OM OS

71 99 57 84

hverdage kl. 9 - 17


Hvornår skal jeg bestille?

Hvornår skal jeg bestille mine rapporter?

Folk er ofte i tvivl om hvornår de skal bestille de forskellige rapporter. Vores korte råd er at bestille dem alle sammen på en gang, så snart man har besluttet sig for at sætte sin bolig til salg. Dette er der en række konkrete årsager til.

Rapporterne er billigere når man bestiller dem samlet

Rapporterne er altid billigere hvis man bestiller dem samlet. Det skyldes at vi derfor kun skal ud en enkelt eller to gange, modsat 3 gange hvis man bestiller dem enkeltvis. Det gør det billigere at udføre rapporterne og derfor kan vi også sælge dem billigere samlet.

Energimærket er lovpligtigt

Energimærket er en integreret del af salgsopstillingen og lovpligtigt for at du overhovedet kan få lov at sætte din bolig til salg. Derfor er det vigtigt at få bestilt energimærket så snart du har besluttet dig for at sætte den bolig til salg

Det er altid godt at have Tilstandsrapporten og El-rapporten ved hånden

Da energimærket er lovpligtigt for at du må sætte din bolig til salg og da Tilstandsrapporten og El-rapporten først skal bruges når der er fundet en køber, er det naturligt for mange at starte med kun at købe energimærket, specielt hvis man forventer en lidt længere liggetid.

Dog er det en stor fordel at have Tilstandsrapporten og El-rapporten klar ved hånden hvis man hurtigt vil videre i forhandlingerne med en potentiel køber når denne står klar.

For det første vil køber typisk gerne se både Tilstandsrapporten og El-rapporten inden han skriver under. Der er jo ingen der er interesseret i at købe katten i sækken.
For det andet er begge rapporter vigtige at have på plads for dig som sælger, da de skal bruges for at du kan hente tilbud på en ejerskifteforsikring. Hvis du vil slippe for dit 10-årige sælgeransvar skal du fremvise et tilbud på ejerskifteforsikring inden der skrives under på købsaftalen.

Hvis man kun har fået lavet Energimærket og der pludselig står en køber, sker det ofte at en handel bliver forsinket fordi der først skal laves Tilstandsrapport og El-rapport og derefter hentes tilbud på Ejerskifteforsikring. Dette kan hurtigt tage over 14 dage og det er nogen dyre dage at vente, hvor køber i mellemtiden kan have fundet en anden ejendom.

Man kan også lave en pakke der tager højde for en længere liggetid

Hvis du vurderer at din bolig kommer til at ligge længe inden den bliver solgt og dermed påtænker kun at starte med et Energimærke for at slippe for at bestille en ny Tilstandsrapport når den udløber efter 6 måneder, sælger vi også hele pakken inkl. En fornyelse på Tilstandsrapporten. Så kommer vi og laver en ny tilstandsrapport efter 6 måneder uden beregning og den samlede pris for alle tre rapporter inkl. Gratis fornyelse er stadig væsentligt under hvad det koster at bestille dem enkeltvis

Hvis du lige nu ikke har 9.000 kr. til rådighed kan du overveje at finansiere din rapportpakke

Gennem vores samarbejde med LånLet har vi fundet en finansieringsløsning specifikt til vores produkter. En rapportpakke kan finansieres billigt og samtidig kan man altid indfri (betale hele det skyldige beløb ud) så snart man har solgt sin ejendom. Dermed slipper man for at betale renter i resten af lånets løbetid.

Vi håber dette har afklaret en række spørgsmål og i er selvfølgelig altid velkommen til at skrive til os her på facebook eller på [email protected], samt ringe til os på 71 99 57 84.

Hvad koster det?

Se nedenstående priser for vores forskellige pakker på huse op til 199 m2. For yderligere info, ring til vores kunderservice eller bliv kontaktet.

Komplet Pakke: Tilstand, EL-Rapport og Energimærke 10.195 kr.
Tilstandsrapport + EL-Rapport 7.495 Kr.
Energimærke (Ejendomme < 300 m2) 4.800 kr.
Tilstandsrapport + Energimærke 7.495 kr.

Hvad vi også kan hjælpe med?

Med Boliga Tilstandsrapport kan du få alle de nødvendige rapporter i forbindelse med salg af en ejendom, så du er dækket helt ind. Læs mere om vores andre services her:

<< Tilbage til Artikler og gode råd