FAQ  
    
OM OS

71 99 57 84

hverdage kl. 9 - 17






El-rapport

Hvad er en el-rapport?

For at du kan tegne en ejerskifteforsikring, har det siden 1.maj 2012 været et krav, at der foruden en tilstandsrapport også udarbejdes en el-rapport. Det skyldes, at elektricitetsfejl kan forårsage brande, og Elektricitetsrådet konstaterede alvorlige og potentielt farlige fejl i 8 ud af 10 boliger.

Det er muligt at udarbejde en el-rapport for alle typer af ejerboliger: altså enfamilieshuse, ejerlejligheder, sommerhuse og nedlagte landbrug. En el-rapport kan først udarbejdes, når en autoriseret el-installatør har besigtiget og synet ejendommen ved et el-eftersyn.

Den autoriserede el-installatør skal være tilknyttet et firma, der er autoriseret til at udføre el-rapporter. El-installatøren skal skrive rapporten på et bestemt skema, der er særligt udarbejdet af Sikkerhedsstyrelsen.

En el-rapport indebærer følgende besigtigelser:

  • besigtigelse af alle synlige elinstallationer
  • besigtigelse af antallet af installationer, stikprøver af stikkontakter, udtag til lamper, afbrydere og andet.
  • besigtigelse af fejlstrømsafbryder
  • besigtigelse af el-tavle
  • besigtigelse af lavvoltsinstallationer

Karakterskalaen for el-rapporten

Der findes en karakterskala for el-eftersynsrapporter, som den autoriserede el-installatør benytter, når der foretages el-eftersyn af ejendommen.

Karaktererne er udtryk for, hvilken stand ejendommens el-installationer er i:

  • IB = Ingen bemærkninger
  • K0 = Praktisk eller kosmetisk mangel
  • K1 = Ulovligt forhold, som dog ikke umiddelbart er farligt eller påvirker funktionsdygtigheden
  • K2 = Ulovligt forhold, som på længere sigt kan være farligt eller påvirke funktionsdygtigheden i en mindre eller afgrænset del af installationen. Der er en mindre potentiel risiko for personskade eller brand
  • K3 = Ulovligt forhold, som nu eller på kortere sigt kan være farligt og påvirke funktionsdygtigheden i en væsentlig eller omfattende del af installationen. Der er en større potentiel risiko for personskade eller brand
  • UN = Bør undersøges nærmere

Ikke-synlige installationer, som fx ledninger over et nedhængt loft, installationer uden for selve bygningen, hårde hvidevarer og andre brugsgenstande, gennemgås ikke i forbindelse med el-eftersynet og medtages derfor ikke i el-rapporten. Ligesom der ikke tages stilling til, om installationerne er tidssvarende. El-eftersynsrapporten er gyldig i 1 år.

Hvad koster det?

Se nedenstående priser for vores forskellige pakker på huse op til 199 m2. For yderligere info, ring til vores kunderservice eller bliv kontaktet.

Komplet Pakke: Tilstand, EL-Rapport og Energimærke 10.195 kr.
Tilstandsrapport + EL-Rapport 7.495 Kr.
Energimærke (Ejendomme < 300 m2) 4.800 kr.
Tilstandsrapport + Energimærke 7.495 kr.

Hvad vi også kan hjælpe med?

Med Boliga Tilstandsrapport kan du få alle de nødvendige rapporter i forbindelse med salg af en ejendom, så du er dækket helt ind. Læs mere om vores andre services her: